Бойци от „Боил” се стягат за световно по кикбокс

Шестимата таланти са ученици в Спортното училище във Варна
Треньорът им Красимир Кирилов очаква титли от тях
Състезатели на водещия варненски клуб по кикбокс „Боил” са изправени пред поредното голямо предизвикателство. Шесетима от тях, които са ученици в СУ ”Г. Бенковски” – Варна, с профил кикбокс, ще участват на световното първенство по кикбокс за кадети в Дъблин, Ирландия, от 28 август до 4 септември. Това са: Радослав Костов – кат. 67 кг, стил лоу кик, Християн Кънчев – кат. 51 кг, лоу кик, Теодор Христов – кат. 60 кг, лоу кик, Велислав Николов – кат. 63,5 кг, К1,
Кристиян Йорданов – кат. 51 кг, лоу кик, и Николас Иванов – кат. 42 кг, киклайт.
Талантите ще опитат да затвърдят отличното си  миналогодишното представяне от европейското първенство в Римини, Италия, където спечелиха  две титли и  един сребърен медал.

31-02
След участието им на 10-дневния летен тренировъчен лагер с националния отбор по кикбокс в Банско, предстои двуседмична подготовка в клуба по ръководството на старши треньора Красимир Кирилов и треньорите Делян Славов и Добромир Йорданов. Ще  се наблегне на запазване на функционалните им качества, увеличаване на бързината и изграждане на необходимата мотивация.

31-01
„Подготовката на момчета преминава  по план, всички показаха нужното спортно-техническо ниво в тренировъчния процес и на лагера, и се надявам да затвърдим миналогодишното отлично представяне, като се  завърнем със световни титли”, коментира за „Народно дело Седмицата” старши треньорът Красимир Кирилов, който ще води своите подопечни на престижния форум.
Междувременно звездите на „Боил” ще вземат участие в европейските първенства за мъже и жени в края на октомври в Марибор, Словения, и в края на ноември в Лутраки, Гърция.
Първата проява е в стиловете лоу кик и К1 и в нея ще се пуснат Христо Христов и Богдан Шумаров – в кат. до 71 кг, както и Пламена Димова – до 52 кг. Христов ще спори за отличия и във втория шампионат в стиловете фул контакт и кик лайт.

Александър Чакъров от „Ахил” има шанс за титла на планетата

31-04
Звездата на варненския спортен клуб „Ахил Свети Георги Груп“ Варна –  Александър Чакъров, е амбициран за силно представяне на световното първенство по кикбокс за кадети в Дъблин.
Чъкито отива на Острова, устремен към медал, а според специалисти има и реален шанс за титла.
18-годишният Александър е шесткратен шампион на България в рингови стилове и балкански първенец в стил К1, кат. до 71 кг. Той е състезател, който има качествата да спечели отличие в Дъблин.
Чакъров вече изкара един подготвителен лагер от 10 дни в Разлог и е почти напълно готов за битките на световното. Неговото финансиране се осъществява изцяло от СК „Ахил“.
Въпросният клуб е сравнително млад (създаден е през 2014-а под името СК „Ахил“, а с влязло в сила съдебно решение вече се казва СК „Ахил С.Г.Груп“), но вече е сред водещите – не само във Варна, а и в цяла България.
СК „Ахил С.Г.Груп.“ изгради име на отбор, който е люпилня за страшилища на ринга в отделните разновидности на кикбокса.

Треньорът Костадин Костов
Чъкито е подготвен да даде най-доброто от себе си

31-05
Треньорът на Александър Чакъров – Костадин Костов, е оптимист за представянето на неговия възпитаник на световното по кикбокс в Дъблин.
„Чъкито е подготвен да даде най-доброто от себе си и ако го направи, ще съм спокоен. В категорията му сигурно ще са над 10 души, силни украинци, руснаци и т.н. Но Чъкито няма от какво да се притеснява, важното е да играе своята игра и да прави това, за което сме работили в тренировките”, заяви за „Народно дело Седмицата” Костов.
Специалистът е доволен, че през тази година „Ахил” продължи да се развива по възходяща линия.
До този момент „Ахил“ е спечелил 30 медала от различни състезания, на които бе изпратил 15 състезатели. 10 от медалите са златни, 5 – сребърни, а 15 – бронзови.
Бойците на „Ахил“ участват на състезанията в различни стилове – К1, фул и лоукик контакт и лайт контакт, в зависимост от напредъка им. Медалите за „Ахил“ през 2016-а са от четири състезания. На първото клубът участва с 15 бойци, от които повечето дебютанти, и спечели златен, сребърен и бронзов медал. На второто състезание седмината кикбоксьори се окичиха със седем отличия – златно, пет сребърни и бронзово. На третото състезание в стил К1 са спечелени два сребърни и един бронзов медал, а на балканското първенство – злато и сребро.