Богомил Костов от „Ичи Геки” втори на европейско по карате

Възпитаникът на Емил Костов в „Ичи Геки“ – Богомил Костов, взе сребърен медал от 31-вото европейско първенство по киокушин в Лион. В проявата България бе представена от БКА- ИКО, начело с шихан Емил Костов.
Богомил Костов, който се съревноваваше при юноши 12-13 г., изигра оспорван финал срещу представител на Русия, като след едно продължение победата бе отсъдена за опонента му. Богомил се класира също трети на ката. Останалите състезатели на БКА – ИКО България при девойките и юношите отпаднаха в квалификациите, като Симона Стоименова от „Ичи Геки“ загуби от полякиня, а Живко Желев (мъже +35 г.) – от руснак.


При жените Събина Жекова също отпадна в квалификациите след едно продължение, губейки от молдовка. Зорница Костова победи французойка и отпадна на четвъртфинал от състезателка на Полша.
Сенсей Гергана Костова бе главен рефер на тийм ката на първенството, а световният шампион Емил Костов бе главен рефер на финалите при мъжете и жените, като след състезанието взе участие в семинар с директора на Международната карате организация киокушинкайкан – Канчо Шихан Мацуи.
За целият отбор на БКА – ИКО България това първенство бе един голям опит и нагласа за преодоляване на предстоящите предизвикателства.
През юни част от тима заминава за Ню Йорк, за да вземе участие в международното отворено първенство All American Open.