БНТ първи на турнира по футбол в Морската градина

„Перата” с кадри на „Петел” завършиха трети
Жени поднесоха зрелище на терена

Отборът на БНТ спечели първия турнир по футбол на медиите, организиран от държавната телевизия. На финала БНТ срази селекцията на Община Варна, на чиято врата пази легендата Иван Петров, с 4:1 на терена на площадката в Морската градина.
Трети се класираха Перата, които по мнение на естетите показаха най-привлекателен футбол. В малкия финал сборният отбор на журналистите надигра тотално Телевизия „Черно море”, но заради малшанс в завършващия удар спечели само с 2:1.


В състава на Перата блестяха нашите момчета от „Петел” Недко Петров, Александър Дечев и Красимир Йорданов, както и Ивайло Борисов (Варна утре), Екатерин Дончев, Валентин Великов (Варна спорт), привлечените от ТУ Николай Янчев и Георги Георгиев и Александър Георгиев.
Трофея на капитана на победителите Петер Дойкински връчи директорът на БНТ Варна Мариета Бобева, а другите три отбора също бяха наградени с купи.
Носители на индивидуалните награди: най-добър вратар: Пламен Петров (БНТ), най-полезен състезател: Христо Христов (Телевизия Черно море), голмайстор: Стилиян Бостанджиев (БНТ).
Голямата атракция на турнира обаче се оказа шоу мачът между женските отбори на БНТ и сборна формация от журналистки от Варна. Дамите показаха неподозирани възможности с топката, вкараха голове за учебник и си заслужиха бурните овации.
За настроението на терена и по трибуните допринесе и компетентният коментар по микрофона на Дарина Докова, а част от зрелището на терена беше и Евгения Иванова от „Петел“.