БМФ осигури сателитни комуникации и телевизия на фериботите си

С цел да подобри условията за пасажерите, Параходство БМФ АД инсталира на двата ферибота сателитни системи от последно поколение. От 1.08.2017 г. фериботът „Героите на Одеса“, опериран от „Параходство БМФ“ АД, вече разполага с една от най-модерните комуникационни системи. На борда на кораба е инсталиран сателитен терминал от последно поколение – Thuraya Atlas IP с изключително добри параметри.
Изградена е и безжична Wi Fi мрежа. Комуникационната система гарантира постоянен и сигурен безжичен достъп до интернет, както и сателитни телефонни разговори за пасажерите и екипажа на ферибота.
Подобна комуникационна система функционира и на ферибота „Героите на Севастопол“ от средата на миналата година. Пасажерите на двата ферибота могат по всяко време да използват интернет през собствените си мобилни устройства за сърфиране, електронна поща, Facebook, Viber и др.
За удобство на пасажерите и екипажа на борда на двата ферибота е осигурена и сателитна телевизия. Нововъведенията са безплатни за пасажерите и значително подобряват условията за фирмите, ползващи фериботите по време на морски преход, като ги прави и много по-конкурентни.