Битката за цените на такситата продължава: Заплашиха бизнесмен с убийство, полицията залови извършителя

„Смени цените на такситата си или до два дни си мъртъв!“ – такова послание е получил миналата сряда варненският бизнесмен, общественик и общински съветник Антраник Шакариян. Заплахата е била предадена по телефона. Шакариян потвърди пред „Народно дело Седмицата“ за случилото се и допълни, че телефонният терорист е поставил и условие промяната на тарифата на такситата да стане в рамките на 8 часа.
На наш въпрос дали смята заплахата за живота си за реална, бизнесменът отговори: „Може ли някой изобщо да каже в тази държава кое е реално и кое не?“ Шакариян също така беше категоричен, че подобна заплаха няма как да бъде фактор за промяна на цените на такситата си. „При мен работят вече 800 човека таксиметрови шофьори, ако не и повече. Аз отговарям за тях и за съдбата им“, каза той.
Антраник Шакариян е най-успешният частен бизнесмен в сферата на обществените превози във Варна. Автобусната му фирма „Транстриумф“ понесе тежък удар от община Варна преди време, когато местната власт взе решение да направи собствената си общинска фирма „Градски транспорт“ монополист, като прехвърли всички автобусни линии към нея. В тази ситуация Шакариян реши да развива по-активно таксиметрови превози.
Припомняме също, че Шакариян е и общински съветник от групата на БСП, без да е член на партията. Той е известен и като един от най-видните представители на арменската общност във Варна и с активното си участие в дейността на Арменската църква във града.
Полицията се отнесе много сериозно към отправената телефонна заплаха и разкри кой е нейният автор буквално за часове. След подаден сигнал за станалото, веднага е започнало издирване. Авторът на зловещото обаждане се оказа 61-годишен мъж от Варна. Той бил познат на органите на реда, но не е осъждан. Същият е задържан. От Районната прокуратура във Варна потвърдиха, че ръководят досъдебно производство срещу автора на заплахата, който по професия е таксиметров шофьор. Делото е за отправена закана за убийство. Районната прокуратура във Варна е повдигнала обвинение по чл. 144, ал. 3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.