Бивши спартаклии са ядрото на състава

Осем футболисти, преминали през Спартак (Варна) изграждат ядрото на Черноморец, като повечето от тях са с основна заслуга за успешната му 2015 година. Това са Валентин Веселинов, Беадир Беадиров, Мирослав Начев, Виктор Митев, Станислав Желязков, Никола Арнаудов и Генади Луго, а резервен вратар е Константинос Хавелос.
Черно море също е представен подобаващо. 19-годишният Георги Ставрев, който е син на Стоян Ставрев, заключи вратата, Севдалин Стайков-.Шрек е стожер в защитата, а Васко Тачев – голмайстор.
„Васко вкара 15 гола през есента, но аз очаквах да се разпише поне 20 пъти”, уточни Георги Иванов-Геша, който напомни, че Виктор Митев също е юноша на Черно море.
Черноморец ще започне зимна подготовка на 18 януари, но е възможно това да стане 3-4 дни по-рано, тъй като на 27 януари е първата контрола с „Б” отбора на Лудогорец, а на 30 януари – втория спаринг, с Несебър.
От 6 до 16 февруари лидерът в Североизточна „В” група е домакин на второто издание на турнира „Балчик къп”. В него ще участват също Черно море, Локомотив (ГО), молдовските Динамо Ауто и Александрия, както и два румънски тима. Осмият отбор ще ясен до дни.
„Ще поканим ЦСКА, тъй като искаме турнирът да набира популярност, да привлича зрители и да се получават интересни мачове. Осемте тима ще са разделени в две групи по четири, като на всеки са гарантирани по четири срещи”, завърши Геша.