Безплатно и без предварително записване: Специалисти правят консултации за ръста на децата

 

Община Варна, Варненското дружество по детска ендокринология ВАПЕД, кампанията за деца с отклонения в растежа GrowInform, МБАЛ „Св. Марина“, Медицински университет – Варна, и Асоциацията на родителите на децата на лечение с растежен хормон организират Дни на отворените врати за детския растеж.

Четвърта поредна година по целия свят третата седмица на септември е обявена за седмица на децата с отклонения в растежа. Информацията се разпространява от родител на родител, от приятел на приятел, по пощата, чрез фейсбук и банери. Идеята е да навреме да се открият децата с проблемен растеж, да се диагностицира подлежащото заболяване под айсберга на ниския ръст, както и да се подкрепят семействата на деца със заболявания и синдроми, свързани с ниския ръст.

През 2017 г. за първи път този ден ще се отбележи и у нас с надеждата нарушеният растеж да води до все по-малко поражения. Освен че ще говорим на висок глас пред обществото, каним родители и деца, които мислят, че могат да имат проблем, медицински специалисти и общественици – всеки, който има интерес към растежа, да се посъветват на място със специалисти безплатно и без предварително записване. При консултации стари записани данни за ръста на детето са безценни.

Консултациите във Варна ще са на 20 септември в ДКЦ „Св. Марина“ – кабинет 304 (ет. 3), 12-14 ч., и в УМБАЛ „Св. Марина“ – 501 зала (ет. 5), 10-14 ч.