Балчик спазари четирима бивши „моряци“

 

Селекцията на Черноморец (Балчик) това лято включва бивши кадри на Черно море. Това стана факт, след като наставникът Георги Иванов-Геша привлече вратаря Християн Христов, халфа Симеон Симеонов и нападателите Румен Николов и Румен Александров.
Както е известно, Христов е юноша на „моряците“ и дори записа един мач в елита срещу шампиона Лудогорец в Разград, в който имаше добри изяви. Впоследствие обаче стражът не подписа първи професионален договор с родния си клуб. За последно той пази на Интер (Плачидол). Симеонов пък рита на „Тича“ в периода 2011/2013, после се върна в Добруджа, а за последно също беше в Плачидол. Николов изкара пролетта в долните дивизии на Германия, а Александров – в Каварна.
Балчик се раздели с Георги Ставрев, Ахмет Хикмет, Валентин Веселинов, Ивайло Лазаров и голмайстора Васил Тачев. Лазаров реши да продължи с футбола във Витоша (Бистрица), а Тачев – във втородивизионния Оборище.
Както е известно, Черноморец спечели професионална промоция, но я отказа. „Решихме вместо да дадем един милион за „Б“ група, да го вложим в доизграждане на базата си – поставяне на електрическо осветление на стадиона и завършване на залата и хотела. Всички ремонти трябва да приключат до една година. Иначе и през новия сезон в Североизточна „В“ група ще се борим за първото място“, заяви за “Народно дело Седмицата“ Геша.
Балчиклии започнаха лятна подготовка. Първата им контрола е в сряда срещу новия член на елита Нефтохимик край Бургас.