Ах, тeзи „моряци”! Колкото вълнуващи, толкова и завладяващи!

Ей това е Черно море. Такъв искаме да го виждаме винаги. Това казваха всички на излизане от „Тича” в петък след успеха над Дунав с 1:0. Ами прави са феновете, които търпеливо чакаха 14 месеца, за да усетят отново тръпката от победа на любимците им в своя дом.
Този Черно море обаче става толкова вълнуващ и завладяващ, че човек, ако го види, дори да не е гледал футбол, ще се прехласне по него.
Къщата на „моряците” е добре подредена и в нея има ред. И резултатите не закъсняват. Три победи, а след две седмици може и да са пет, което ще е най-силен есенен старт. Лидери с пълен актив, без допуснат гол.
От самолет дори би се видяло колко съдържателна е продукцията на Черно море и как тя би задоволила дори най-капризните – наситена с агресия, комбинативност, добра организация на играта, тактическа дисциплина, бързи и рационални атаки, по време на които топката преминава през всички, търсене на пробиви по фланговете, стабилна и уверена игра в дефанзивен план, в която първите защитници са нападателите. И всичко това само след три мача.
Да, с тоз тим е работено правилно през лятото. Селекцията пък е за отличен. Всички попълнения, които са на терена, придават новия приятен за окото игрови облик и стил на Черно море. Повечето от тях решават и мачове. Като прероденият Георги Божилов, в който има много футбол, но явно му било писано да прави кариера, адекватна на неговите качества, след 30-те. Като Мариян Огнянов и Илиан Хасани, също Орлин Старокин, Атанас Зехиров, Цветелин Чунчуков. Прибавим ли лидера и обединителна фигура Георги Илиев, универсалния боец Сашо Цветков, вършещите безупречно своята работа Емил Михайлов, Ондрей Сукуп и Стефан Станчев, както и задължително тръгналия с гръм и трясък към големия футбол Мартин Костадинов, се оформя един хомогенен тим. Който е пълен с качество, и в който има дълга и равностойна пейка и голяма вътрешна конкуренция.
Ако и във футбола денят се познава от сутринта, афишираната от Гонзо цел за топ 4 и Европа е реално постижима. Но нали казват, че апетитът идва с яденето. Защо това да не е сезонът на Черно море и този отбор отново да постигне нещо велико, като се пребори за медал в топ 4. Най-малко за бронзов, какъвто спечели преди 8 години, въпреки че при тези предвидими Левски и ЦСКА, среброто не изглежда мираж. Иначе още не се вижда кой ще прекъсне хегемонията на Лудогорец. Поне към днешна дата.