Атанас Атанасов: Стадион „Спартак” трябва да носи името на Живко Господинов

ФК Спартак ще организира турнир или мач в памет на легендарния №10

Стадион „Спартак” трябва да носи името на Живко Господинов. Това заяви за „Народно дело Седмицата” бившият халф на отбора и учредител на ФК Спартак Атанас Атанасов ден преди да се навърши една година от смъртта на Господинов. Както е известно, най-голямата легенда на футболния Спартак си отиде от този свят на 4 май 2015 година. Живко почина на 57 години след 11-месечна битка с коварна болест.

31-03
„Измина една година, но нищо не се е променило. Личности като Живко не умират. Те остават винаги в нашите сърца, след като са ни показали правилния път, по който да вървим. Живко безспорно е най-големият футболист на Спартак и стадионът ни заслужава да носи неговото име. Колкото по-бързо стане това, толкова по-добре”, каза Атанасов. Той допълни, че през юни или юли планират мероприятие – турнир или мач, с който ще почетат паметта на Жиката.
„С него създадохме ФК Спартак. Дай Боже да завършим сезона първи и през лятото на 2017-а да се върнем в професионалния футбол. Живко искаше да види един чист и професионално направен Спартак, и ние се стремим да изпълним това негово желание”, каза още Атанасов.
Най-успешният треньор на Спартак Людмил Горанов пък бе сред тези, които видяха началото на ФК Спартак. Съдбата си знае работата и първият мач на отбора бе на 6 септември миналата година на „Локомотив”. Именно на тази дата е роден Живко Господинов. Спартаклии успяха да бият Брестак с 2:1 след гол в последните секунди на продължението.

31-02
„Този мач още е пред очите ми. Спартаклиите дадоха цялата си обич и любов на Живко Господинов, а той ни помогна за късметлийския гол накрая. Много символики се бяха събрали на този ден – рожденият ден на Живко, първият мач на новия Спартак, който се игра на 100 метра от неговия гроб. Важно е, че всички спартаклии и отборът бяха едно цяло. Дай Боже така да бъде и занапред, за да си върне един ден Спартак традициите, които поколения футболисти и треньори отстояваха. Сред тях, разбира се, и Живко Господинов, който е голямата легенда на клуба. Времето от неговата кончина отминава, но Живко винаги ще е ярък пример за поколенията спартаклии с това, което им завеща – как се обича един клуб, как трябва да се раздаваш за него и как да воюваш за каузата му“, заяви Горанов.
От семейството на Живко Господинов обявиха, че поменът за една година от смъртта му ще е на 8 май (неделя) от 11 часа на гроба му в Старите варненски гробища.