Атанас Атанасов: Притеснен съм, че резервите в Спартак не показват израстване

Култовият 42-годишен вратар Неделчо Добрев-Бирата спаси дузпа на Пламен Иванов
Треньорът на ФК Спартак Атанас Атанасов остана разочарован не толкова от първото им равенство в Североизточна трета лига –  0:0 срещу Интер (Плачидол), колкото от включването на резервите в игра.
„Аз съм наясно с възможностите ни в момента, но притеснителното в последните мачове е, че футболистите, коиито влизат в игра по-късно, не показват израстване. Така на практика нямаме опции, когато искаме да променим нещо в играта в хода на срещите”, заяви за „Народно дело Седмицата” Атанасов след  двубоя им от VI кръг в Добрич.
Спартаклии могат да съжаляват, тъй като в 70-ата минута Пламен Иванов изпусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него. Неговият удар от бялата точка бе отразен от култовия Неделчо Добрев-Бирата. Малко преди това 42-годишният вратар спаси и удар отблизо на Петър Георгиев, а към края отново не позволи на Георгиев да го преодолее.
„Не мога да виня Пламен за пропуска от бялата точка. Той е основният ни изпълнител, а и дузпа не е изпускал само този, който не е бил. Доволен съм, че във втори пореден мач съдийското ръководство бе на високо ниво”, допълни Атанасов.
Съставът на ФК Спартак: Митко Недев, Георги Щерев (46-Йордан Янев), Калоян Иванов, Свилен Иванов, Михаел Михалев, Иван Добрев, Диян Кателиев, Денис Драганов (46-Десислав Дяков, 75-Милен Бабаджанов), Ивайло Русев, Пламен Иванов, Петър Георгиев.
Спартакли са на предпоследното 12-о място с 4 точки. Толкова има и последният Кубрат, но е с по-лоша голова разлика. В събота Спартак приема Локомотив (Русе) от 17 часа на „Локомотив”.
Резултати от VI кръг: Хитрино – Суворово 0:1, Черноморец – Светкавица 2:1, Интер – Спартак 0:0, Септември – Калиакра 1:3, Доростол – Добруджа 0:2, Ботев – Кубрат 2:1, Локомотив почива. Лидер е Добруджа с 14 точки, пред Черноморец – 13, и Калиакра – 10.