„Ангелите с мотори“ отново с благотворителна акция за Баба Марта

За пета поредна година момичетата от варненската дамска мото-група Moto Angels влагат цялата си любов, емоция и фантазия в създаването на благотворителни мартенички. Те са убедени, че традиционните украшения не бива да са предмет на търговия и печалба, а след като така или иначе всички дават пари за тях, то тези средства трябва да подпомогнат и добра кауза.


Дотук през годините чрез мъничките украшения те успяха да помогнат за обзавеждане и материали за работилницата на Програмата за деца с увреждания към СОУ за ДНЗ „Проф. д-р Иван Шишманов“ в кв. „Аспарухово“, Варна; за изграждането на детски кътове и стаи за специализирани занятия към Помощното училище в с. Кривня, общ. Провадия, и детската педиатрия към МБАЛ „Св. Анна“ – Варна; миналата година осигуриха десетки книжки за децата от изброените институции, детската онкология в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, както и за всички детски градини в община Стражица, а днес желанието им е да подкрепят дейността на ПЦДОН „Св. княз Боян Енравота” в кв. „Аспарухово“, Варна, и по-специално новото му направление за работа с момичета, потърсили помощ за избавление от наркотични зависимости в центъра.
„Това е мисия на отец Георги Фотакиев и сдружение „Отвори очи” повече от 15 години, която смело и нескромно можем да наречем успешна, включително чрез лични наблюдения. През годините над 150 младежи от България и чужбина са се избавили от оковите на наркотиците и се радват на щастлив и пълноценен живот – семеен и професионален. В последно време млади момичета също започват да търсят помощ там, а работата с жени изисква допълнителен ресурс. Упоритата работа на екипа на сдружение „ОТВОРИ ОЧИ” е вдъхновяваща и с радост се включваме да помогнем на тези жени да променят навреме грешната посока, която са избрали по-рано. Заслужава си усилието. Вярваме, че ще ни подкрепите отново!”, споделят те на своята фейсбук страница Moto Angels, където можете да намерите и нарочното събитие с местата, на които са изложили своите творения.