Александър Петров изгуби мача за световната титла по кикбокс

 

Състезателят на варненския „Боил” Александър Петров изгуби мача за световната титла за професионалисти в „К1”. Той отстъпи пред опитния французин Елаиджа Бокели в категория до 81,400 кг в Париж.
„Сашо се държа достойно. Изгуби, но не с много. Съперникът му искаше повече победата, а Сашо не беше рязък, сгреши тактически няколко рунда. Вторият и петият рунд бяха за нашето момче, първият – равен, а третият и четвъртият – с много точки в полза на французина”, заяви за Петел главният треньор на „Боил” Красимир Кирилов.
Междувременно неговите бойци записаха пореден голям успех по кикбокс. На държавното първенство в стиловете фул контакт и „K1“ в Нова Загора клубът се представи с 10 състезатели в двата стила, като 9 от тях достигнаха до финалните битки.


След тежки и оспорвани финали „Боил“ взе 7 златни, 2 сребърни и един бронзов медал.
Шампиони във своите категории станаха Христо Христов, Димитър Пенков, Радослав Костов, Кристиян Йорданов, Теодор Христов, Николас Иванов и Анджела Костадинова.
Със сребърни отличия се окичиха Богдан Шумаров и Велислав Николов, а с бронз – Георги Георгиев.
Четири от златните отличия извоюваха възпитаниците на Спортно училище „Георги Бенковски“ Радослав Костов, Кристиян Йорданов, Николас Иванов и Теодор Христов. „Упоритият труд и непрестанният хъс за победа са в основата на отличното представяне на бойците ни”, коментираха треньорите Красимир Кирилов и Делян Славов.