Александър Везенков ще учи таланти на баскетбол край Варна

Звездата на Барселона влиза в редиците на Star Basket Camp

Star Basket Camp продължава своята традиция и за пета поредна година промоутър на най-голямата баскетболна ваканция ще бъде най-популярният млад играч в Европа – Александър Везенков. Крилото на Барселона ще зарадва участниците през това лято и покаже своите умения на бъдещите големи таланти. Кампът ще се проведе край Варна – в комплекс „Спортпалас“.
Везенков е определян за най-добър млад играч на гръцкото първенство в три поредни години, а през миналия сезон бе награден за най-полезен играч на шампионата в южната ни съседка. От този сезон той е в редиците на един от най-титулуваните клубове в Европа – Барселона, като по този начин участва и в най-престижния турнир на Стария континент – Евролигата.

28_1
„Още като 16-годишен направих избор и той е да играя за националния отбор на България. Не съм се интересувал от други възможности. Животът в Барселона не е лесен, защото всичко е ново за мен. Тук е най-важно да побеждаваш, но същевременно не е лесно, не никак лесно. Всеки ден се опитвам да давам най-доброто от себе си, да работя здраво по време на тренировките и да си извоювам игрово време и по-сериозна роля в отбора. Знаете, че моята цел е да се докажа тук. Да, мечтата ми е да отида в НБА, но сега на дневен ред е единствено Барселона”, коментира преди време суперталантът на България.

28_2
Кампът стартира край Варна от 9 юни и ще продължи до средата на август.
Ще има деца от България, Сърбия, Черна гора, Босна, Македония, Румъния. Треньорите ще са от изключително силната школа на Сърбия.
Освен Везенков, кампът е бил посещаван през годините от близнаците Деян и Калоян Иванови, Хрисимир Димитров, Тодор Стойков, Сашо Янев, Николай Стоянов и много други известни баскетболисти от България и Варна.
През миналите четири години събитието се провеждаше в Трявна и Троян. Сега за първи път организаторите са решили да го направят край морето и Варна. Причината е, че това е най-големият град в Северна България и по Българското Черноморие и е важен туристически и културен център, изходна точка за курортите по Северното Черноморие.
Децата ще бъдат разделени на четири групи, като са от 8 до 20 години. За всяка има отделен треньор. Кампът ще се проведе по сръбска програма.

28_3
Организатор на събитието в морската столица, както и на досегашните четири издания на Star basket camp е баскетболистът на Икономическия университет Саша Топчов, който направи дългогодишна кариера в България, започнала от първия му отбор у нас Черно море.
През годините досега в кампа са минали повече от 2000 деца от България, Сърбия, Румъния, Гърция, Италия, Унгария, Македония, Черна Гора и Босна. „Всички тези сезони се събуждахме с една цел: как да направим нашия лагер още по-добър, по-интересен, по-забавен и още по-полезен за нашите участници. Надяваме се че успяваме в това. Днес ние сме един от най-големите баскетболни лагери не само в България  вече и в Източна Европа, с най-добрата организация, с най-добрата база и не на последно място с най-добрите треньори. Пред нас са още много големи цели. За да ги достигнем всяка година ще повдигаме все повече и повече стандарта на нашия камп. С големи стъпки вървим напред, защото ние искаме, ние можем и ние знаем как да го направим“, съобщават организаторите.
Записванията стават на сайта Starbasketcamp.com.