Ако видите това в морето, не влизайте, защото може да не излезете

С оглед на това, че отпуските предстоят и всеки гледа към морето, е хубаво да си припомним, че то не е “до колене”… Ако знаете тази информация, споделете я с приятелите си! Това е явление, което можете да наблюдавате и от плажа. А ако не сте виждали, в следващите 2 минути ще разберете как можете да спасите живота си.
Ако видите празно и тихо пространство между вълните (както в снимката), не си позволявайте да влизате във водата. Това е много силно течение, което няма да ви позволи да се върнете на брега, а ще ви завлече доста навътре в морето.

3 - Techenie
За да излезете от него, не трябва да се съпротивлявате, а да следвате едно просто правило, което може да ви помогне да излезете от прегръдката на водата и да стъпите отново на суша. Идеята е, че не трябва да се паникьосвате и да се борите с мъртвото вълнение. То “действа” на около 100 метра от брега – това е и разстоянието, на което обикновено може да ви отдалечи. След като усетите, че силата му намалява, започнете да плувате успоредно на брега. В момента, в който можете да го направите и водата не ви връща обратно, насочете се право към плажа, използвайки вълните за помощ.