Адаши ветерани по лека атлетика правят фурор на държавно

Адашите от Варна Йордан Генов и Йордан Йорданов за пореден път направиха фурор с изявите си на държавното първенство по лека атлетика в Пловдив. На митичния градски стадион, известен в миналото като „Девети септември“, Генов, който е четирикратен шампион от последната балканиада, взе златото на висок скок, а Йорданов е шампион на троен скок и вицешампион на 5000 метра спортно ходене.

30-04
Другите варненци също бяха на висота, като спечелените медали са 35 – 20 златни, 9 сребърни и 6 бронзови.
В отборното жените се класираха на първо място, а мъжете – на второ. В комплексното класиране варненският клуб зае второ място след НСА.
Варненските медалисти: Снежанка Пишманова – злато на гюле и диск, Кина Монева – злато на гюле и сребро на диск, Върбинка Димитрова – сребро на гюле и копие, Софка Хаджийска – бронз на гюле и диск, Виолета Ганчева – злато на гюле и копие, Димитър Василев – злато на 5000 м спортно ходене и бронз на 400 м, Йордан Йорданов – злато на троен скок и сребро на 5000 м спортно ходене, Георги Благоев – злато на 400 м,, Георги Георгиев – злато на 400 м и бронз на 200 м,Стоян Ненов – злато на 800 м и сребро на 5000 крос, Никола Гунчев – злато на чук и сребро на гюле, Георги Бахчеванов – злато на гюле и сребро на чук, Йордан Манолов – бронз на копие, Йордан Генов – злато на висок скок, Пламен Дойчев – злато на дълъг скок и сребро на 100 м, Ганчо Карабойков – злато на 800 м и 5000 м крос, Иван Грозев – злато на 800 м и 1500 м.