АГ болница e с изцяло обновена база и свръхмодерна апаратура

 

 

СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна, е единствената извън столицата специализирана болница по акушерство и гинекология и неонатология и е уникална за Североизточна България. В болницата се лекуват бременни жени с тежка патология на бременността и раждането. Родилното отделение към болницата осигурява висококачествени грижи, индивидуално отношение, комфорт и уют, от които всяка бъдеща майка се нуждае. Отделението разполага с предродилен сектор, родилни зали за нормално раждане, операционен бокс за цезарово сечение, интензивен сектор за следродилни и следоперативни грижи, както и комфортен болничен стационар за престой и възстановяване. Освен реновираните и подобрени битови условия, както и високоспециализираната апаратура в Родилно отделение, пациентките ще получат адекватна медицинска помощ от специалисти с богат опит и висока квалификация.

Благодарение на отпуснатите средства от Община Варна, се закупи  хистероскопски морселатор „Бигати шейвър“, прилагащ се за лечение на субмукозни миомни възли, полипи, апаратурата е уникална за Североизточна България.

С помощта на МУ – Варна, АГ болница ще разполага с свръхмодерен лапароскопски сет за диагностика и оперативно лечение на множество гинекологични заболявания. Това дава възможност на медицинския екип на болницата да поддържа най-високо ниво на полаганите за пациентите грижи и постоянно да подобрява качеството на предлаганите терапевтични услуги, за да могат да отговарят на очакванията на своите пациенти. Всеки пациент получава лечение в съответствие с европейските и световни постижения в областта на акушерството и гинекологията.

Всички специалисти в АГ болница – акушеро-гинеколози, анестезиолози, неонатолози, както и специалистите по здравни грижи са с профилирана насоченост и голям опит в диагностиката и лечението в акушеро-гинекологичната и неонатологичната практика.

Освен с ново модерно оборудване и реновация на сградния фонд, варненската акушеро-гинекологична болница получи като дарение чисто нов автомобил. Танцов клуб „Моряците“ направи голяма благотворителна кампания с мото „Заедно за най-малките“ (концерт, благотворителни базари)  за събиране на средства за закупуване на автомобил на стойност от 21 700 лв.

„От повече от 20 години в АГ болница не е правен подобен мащабен ремонт на отделенията. С отпуснатите средства се закупиха хистероскопско оборудване „Бигати шейвър“ единственото в Североизточна България, хистокинет, ротационен ръчен микротом и пациентски монитори. Реновирахме родилно отделение, реанимация, операционни зали, гинекологично отделение, неонатологично отделение. Изцяло се възобновиха покривите на високото и ниското тяло на сградата и съвсем скоро стартира изграждането на външния асансьор на болницата.“ Това коментира специално за читателите на „Народно дело“ управителят на СБАГАЛ – Варна, проф. д-р Емил Ковачев, д.м.н.