Автобус се заби в стълб, пътниците бяха откарани с линейки

Александър Дечев

Кошмарна катастрофа се размина на косъм без жертви, след като автобус от градския транспорт се заби в стълб на бул. „Осми приморски полк“ миналата събота. Сблъсъкът станал около 12,40 часа, уточниха от полицията. В превозното средство, което обслужва града и близки населени места по линия 26-28, са пътували предимно възрастни хора. Първоначалните данни за произшествието сочеха, че пътниците в автобуса са били 15, като 12 от тях са пострадали сериозно. Всички са отведени с линейки за преглед.
По-късно от пресцентъра на ОД на МВР беше уточнено, че жена на 43 години е получила фрактура на подбедрица, а 69-годишна пътничка е настанена в болнично заведение с травма на главата, има още петима пострадали пътници на възраст между 67 и 85 години, които са откарани в МБАЛ „Св. Анна” за преглед.
Очевидци коментираха, че преди сблъсъка със стълба автобусът се е движил с не повече от 40 км/ч. Една от най-вероятните причини за инцидента е, че на шофьорът му е прилошало за момент. Самият 52-годишният водач на автобуса е със счупен крак.

5 - Avtobus 2
Само един от пострадалите в катастрофиралия на бул. „Осми приморски полк“ автобус е изписан същия ден след медицински консулт в университетската МБАЛ „Света Анна“, съобщиха от болничното заведение във Варна. Всички бяха оставени под наблюдение в лечебното заведение. Най-тежко е положението със самия шофьор, който е с комбинирани травми. Той е обяснил на пристигналите на място спасители, че му е прилошало преди инцидента, това обяви началникът на сектор “Пътна полиция” главен инспектор Петко Камбуров.